top of page

Geboortefotografie

Wat is geboortefotografie? 
Dat is het vastleggen van de bevalling op een hele fijne en mooie manier. Iedereen denkt bij een bevalling aan onsmakelijke foto's en zelfs misschien wel ongemakkelijke momenten die niemand zou mogen zien. Wisten jullie dat een geboortefotograaf juist hele andere bijzondere momenten vastlegt? Het worden foto's van emoties, de sfeer, de liefde en de eerste momenten van jullie kindje. Foto's die voor altijd een waardevolle herinnering blijven. Doordat jullie tijdens de bevalling vaak met andere dingen bezig zijn onthouden jullie maar een deel van dit moment. Het staat wel voor altijd in jullie geheugen maar dat kan met de jaren mee ook wat vervagen. Het is juist dan heel fijn om terug te kunnen kijken naar de foto's zodat jullie er weer helemaal in zitten.
Nicole-Aerts-Photography218.jpg
Nicole-Aerts-Photography13.jpg
Wat kunnen jullie verwachten van mij?
Vanaf week 38 sta ik 24 uur per dag voor jullie klaar. Dat wil zeggen dat ik altijd bereikbaar ben en direct kan komen als dat nodig is. Wanneer de bevalling begint ontvang ik daar een berichtje over en bij ongeveer 4cm kom ik jullie kant op en blijf ik tot ongeveer 2 uur na de geboorte. Het kan dus zijn dat een bevalling nog wel een paar uur gaat duren maar dat is geen probleem. Wanneer ik aankom in het ziekenhuis of bij jullie thuis dan start ik gelijk met foto's maken. Jullie zullen bijna niet eens merken dat ik aanwezig ben en dat er foto's gemaakt worden. Sommige momenten zal ik mij ook even terugtrekken zodat jullie echt even samen zijn. 

Twijfelen jullie of willen jullie kennismaken?

Wanneer jullie nog niet precies weten of jullie de geboorte wel willen laten vastleggen kunnen we het beste eens vrijblijvend kennismaken. Op die manier kan ik jullie nog beter en meer vertellen hoe zo'n fotoshoot eruit ziet zodat jullie er een beter beeld van krijgen. Weten jullie al zeker dat jullie mij als fotograaf erbij willen hebben? Ook dan zullen wij natuurlijk een kennismakingsgesprek met elkaar hebben. Het is namelijk ontzettend belangrijk dat er een goede klik is en jullie je gemakkelijk voelen bij mij. Ik zal namelijk bij jullie mooiste en meest intieme moment aanwezig zijn en daar willen jullie geen "vreemde" bij hebben. Tijdens het kennismaken bespreken we alles over de bevalling. Onder andere waar de bevalling zal zijn, zijn er nog meer mensen bij aanwezig en wat willen jullie wel of niet op de foto hebben staan. Daarnaast bespreken we hoe het contact tussen ons verder verloopt zodat jullie precies weten wanneer jullie mij een bericht moeten sturen wanneer het grote moment staat te gebeuren.

Nicole-Aerts-Photography98.jpg
Nicole-Aerts-Photography221.jpg
Tijdens en na de bevalling
Wanneer ik aankom begin ik direct met foto's maken. Ik ben aanwezig op de achtergrond waardoor jullie bijna niet merken dat ik er ben. Er zullen ook geen aanwijzingen komen hoe jullie moeten liggen, moeten kijken, moeten staan of wat iemand moet doen. Alle momenten leg ik vast zoals hoe het op dat moment is. Van te voren hebben we met elkaar besproken wat jullie vastgelegd willen hebben dat hoeft op dat moment dus niet meer. 
Na de bevalling blijf ik nog ongeveer twee uurtjes. Zodat alle eerste momenten voor jullie vastgelegd worden. Zodra dat gedaan is vertrek ik en ontvangen jullie binnen 24 uur de preview.

Investering 895,-

- kennismakingsgesprek
- preview binnen 24 uur 
- alle mooiste foto's netjes               bewerkt in hoge resolutie
- foto's in zwart wit en sommige    ook in kleur
- foto's ontvangen jullie via             wetransfer
- linnen mini album van 15x15        (upgrade mogelijk) 
- reis en parkeerkosten 
*Ik fotografeer bevalling tot 1          uur rijden vanaf Almere.
Nicole-Aerts-Photography196.jpg
NicoleAerts-Photography631.jpg
NicoleAerts-Photography837.jpg

Veel gestelde vragen:

  • Wat als mijn bevalling toch in het ziekenhuis zal zijn waar geen fotograaf bij mag zijn? Dan vervalt de afspraak hieraan zitten geen kosten verbonden.                                                                                                                                                                          

  •  Je staat vanaf week 38 stand-by maar wat als mijn bevalling met 37 weken bijvoorbeeld begint?  Ook dan dan ben ik gewoon te bereiken voor een bevalling. Vanaf week 38 blijf ik alleen dichterbij huis.                                                                                                                                     

  • Mijn bevalling is thuis begonnen maar op het laatst moet ik naar het ziekenhuis toe waar geen fotograaf bij mag zijn hoe zit dit dan?  Dan heb ik vast kunnen vastleggen wat er op dat moment mogelijk is en zal ik later terug komen om een mooie lifestyle fotoshoot te doen.                                                                                                                                                                         

  • Wat als jij niet bij de bevalling kan zijn vanwege ziekte of andere opdracht? Dan regel ik een andere fotograaf die bij de bevalling kan zijn. Wanneer ik een fotoshoot heb staan zal die verschoven worden zodat ik zelf gewoon bij de bevalling kan zijn.                                                                                                                                                                           

  • Ik zal in het ziekenhuis bevallen waar een fotograaf bij mag zijn maar op het laatste moment moet ik naar de OK en daar mag een fotograaf niet bij zijn?  Dan heb ik vast kunnen leggen wat er op dat moment gebeurde en leg ik alle momenten wat daarna mogelijk is nog vast.                                                                                                                                                                                                 

  • Kan ik je ook gewoon in de nacht of tijdens feestdagen bellen?  Dit kan zeker want ik ben voor jullie altijd bereikbaar zodat ik direct zou kunnen komen. 

Geboortefotografie

Thuishuisbevalling Nela

Ziekenhuisbevalling Joah

Thuisbevalling Mara

bottom of page